floorfacility-logo-diap

< Alle berichten

Hoe vies is uw toetsenbord?

Een Brits onderzoek onderstreepte in 2008 dat op en in een toetsenbord gemiddeld 400 keer méér bacteriën zitten dan op een toiletbril.

Er is veel onderzoek gedaan naar de smerigheid van toetsenborden. Steeds kwamen daar huiveringwekkende resultaten uit. Op een gemiddeld toetsenbord leven 33.000 bacteriën per vierkante centimeter, liet Zweeds onderzoek zien.

Volgens de onderzoekers ontstaat de vervuiling van de toetsenborden door eten bij de computer en door met ongewassen handen na toiletbezoek weer achter de computer te gaan zitten.

Vergelijk het dus eens met een toiletbril: op dezelfde oppervlakte wonen daar ‘slechts’ 130 bacteriën. In en op een toetsenbord, zo bleek uit een onderzoek van AOL, hoopt zich circa twee gram troep per maand op: vooral kruimels en materiaal afkomstig uit oren en neuzen, maar ook haartjes en nagelvuil.

Uit de onderzoeksresultaten bleek dat de bacteriën die werden gevonden een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Liever geen risico nemen? Lees dan hier verder.

Bel ons

085-064 64 24

Mail ons

Info@floorfacility.nl

Gratis advies

Onze specialisten helpen je graag met het in kaart brengen van de mogelijkheden & kosten

Floor
Care Methode

Ontdek de toekomst >>

Gerelateerde berichten