Op zoek naar de manier om uw linoleum vloer te onderhouden? Linoleum is een natuurproduct met als basisbestanddeel lijnzaadolie. Linoleum vloeren zijn breed toepasbaar en u ziet deze veel terug in onderwijsinstellingen. Met name de duurzaamheid van de vloer maakt het voor vele bedrijven een verantwoorde keuze. Bijkomend voordeel is dat de linoleum vloer gemakkelijk te reinigen is. Wij behandelen en onderhouden jaarlijks meer dan honderdduizend vierkante meter linoleum vloer. We passen verschillende technieken toe welke opgesteld zijn met behulp van werkprogramma’s van de grote leveranciers van linoleumvloeren.

Voor onze vaste partners hebben wij standaard adviezen over het onderhouden van uw linoleum vloer, welke terug zijn te vinden op onze website. Bent u niet meer tevreden over uw linoleum vloer omdat deze beschadigd is of een smoezelige uitstraling heeft? Neem direct contact op met een van onze specialisten, het renoveren van een linoleum vloer kan de oplossing zijn!

Wij staan voor kwaliteit

Wij zijn een partnerschap aangegaan met Diversey en Bona zodat wij elke dag gebruik kunnen maken van de beste kwaliteit materialen voor het onderhouden en reinigen van uw linoleum vloer. Wij bieden onder andere het klassieke vloeronderhoud met gebruik van polymeer aan. Maar ook het nieuwe Floor Care Systeem, waarmee uw vloer op een duurzame manier wordt onderhouden.

Dit zijn onze adviezen om een linoleum vloer te onderhouden

Wij adviseren uw nieuwe linoleum vloer direct na installatie goed te behandelen en onderhouden. Vaak wordt er te lang gewacht met het aanbrengen van een coating waardoor krasvorming in de vloer ontstaat. Met behulp van onze twee componenten coating is de vloer beschermd tegen krassen. Elke situatie is uniek en heeft een andere reiniging of onderhoudsmethode nodig.

Oude vloer renoveren?

Het is belangrijk uw linoleum vloer tijdig te reinigen, om de levensduur en duurzaamheid van uw vloer te waarborgen. Vaak is het niet nodig om een vloer vroegtijdig te vervangen. Een vloer heeft vanuit de fabriek een gemiddelde levensduur van minimaal 20 jaar. Uit ervaring zien we dat een vloer na 10 jaar wat gebreken laat zien. Krasvorming, polymeer opbouw of andere beschadigingen treden op. Wij renoveren vloeren in Gouda volledig waarbij het zelfs mogelijk is om een nieuwe kleur op de vloer aan te brengen.

Topcoaten

Bij het goed onderhouden van uw linoleum vloer wordt aangeraden de vloer één keer per jaar te topcoaten. Hierbij voorzien wij de vloer van een nieuwe laag. Uw linoleum vloer wordt eerst ontvet en licht opgeschuurd waarna er minimaal twee lagen polymeer worden aangebracht. Het resultaat:
- Oppervlakkig vervuiling wordt verwijderd.
- Lichte beschadigingen en krassen worden opgevuld met polymeer.
- Uw vloer krijgt naar wens een zijdeglans of matte uitstraling.
Aanbevolen frequentie: 1 x per jaar

Re-coaten

Het kan ook voorkomen dat wij een re-coating aanraden. In dat geval is er vaak sprake van grotere beschadigingen, slijtage, hechtingsproblemen, randvergoring of een ontbrekende geschiedenis van uw vloer. Alle aanwezige polymeerlagen zullen dan worden verwijderd waarna er een nieuwe seallaag wordt aangebracht om de vloer te verdichten. Na het verdichten van de vloer, wordt deze naar wens voorzien van een zijdeglans of matte polymeer.
Aanbevolen frequentie: 1 x per 5 jaar

Reinigen en opwrijven

Reinigen en opwrijven van een linoleum vloer wordt uitgevoerd zodra de vloer vervuild is, maar nog voldoende ‘’body’’ heeft om de vloer te topcoaten. De vervuiling en het overtollige residu op de vloer wordt verwijderd waarna de toplaag wordt opgewreven zodat de vloer een egale uitstraling krijgt.
Aanbevolen frequentie: 1 à 2 x per jaar

Stofwissen, sprayen en opwrijven

Deze methode is bedoeld om de aanwezige polymeer te voeden. Door gebruik slijt een waslaag. De vloer blijft beter beschermd en behoudt langer de gewenste uitstraling als de frequentie van sprayen en opwrijven wordt gehandhaafd.
Aanbevolen frequentie: 3 à 4 x per jaar

Wij helpen u graag met het onderhouden en reinigen van uw linoleum vloer

Wilt u meer weten over het reinigen of onderhouden van uw linoleum vloer? Wij helpen u graag verder! Heeft u specifieke vragen gericht op uw situatie, geen probleem! Floor Facility Services in Gouda is telefonisch te bereiken via 085-064 64 24 of stuur een e-mail naar info@floorfacility.nl. Meteen een offerte aanvragen kan ook. Wacht niet langer en vraag vandaag nog een gratis offerte aan!
Anderen bekeken ook:
Onderhoud harde vloeren | Houten vloer reinigen | Gymzaalvloer onderhouden