Bent u op zoek naar de manier om uw linoleum vloer te onderhouden? Linoleum is een natuurproduct met als basisbestanddeel lijnzaadolie. Vloeren van linoleum zijn breed toepasbaar en u ziet deze vloeren dan ook veel terug in onderwijsinstellingen. Met name de duurzaamheid van de vloer maakt het voor vele bedrijven een verantwoorde keuze. Bijkomend voordeel is dat een vloer van linoleum gemakkelijk te reinigen is. Wij behandelen en onderhouden jaarlijks meer dan honderdduizend vierkante meter linoleum en andere soorten vloer. We passen verschillende technieken toe.

Ontvang persoonlijk advies als u een linoleum vloer wilt laten reinigen of onderhouden

Voor onze vaste partners hebben wij standaard adviezen over het onderhouden van uw vloer van linoleum, welke terug zijn te vinden op onze website. Bent u niet meer tevreden over uw linoleum vloer omdat deze beschadigd is of een smoezelige uitstraling heeft? Het renoveren van een linoleum vloer kan de oplossing zijn!

Wij staan voor kwaliteit

Wij werken samen met Diversey en Bona. Deze partners leveren de beste onderhoudsproducten voor vloeren. Zo kunnen wij elke dag gebruik kunnen maken van de beste kwaliteit materialen voor het onderhouden en reinigen van uw linoleum vloer. Wij bieden onder andere het klassieke vloeronderhoud met gebruik van polymeer aan. Maar ook het nieuwe Floor Care Systeem, waarmee uw vloer op een duurzame manier wordt onderhouden.

Dit zijn onze adviezen om een linoleum vloer te onderhouden

Wij adviseren uw nieuwe linoleum vloer direct na installatie goed te behandelen en onderhouden. Vaak wordt er te lang gewacht met het aanbrengen van een coating waardoor krasvorming in de vloer ontstaat. Met behulp van onze twee componenten coating is de vloer beschermd tegen krassen. Elke situatie is uniek en heeft een andere reiniging of onderhoudsmethode nodig.

Laat uw oude vloer renoveren

Het is belangrijk uw linoleum vloer tijdig te reinigen, om de levensduur en duurzaamheid van uw vloer te waarborgen. Vaak is het niet nodig om een vloer vroegtijdig te vervangen. Een vloer heeft vanuit de fabriek een gemiddelde levensduur van minimaal twintig jaar. Uit ervaring zien we dat een vloer na tien jaar wat gebreken laat zien. Krasvorming, polymeer opbouw of andere beschadigingen treden op. Wij renoveren vloeren in Gouda volledig waarbij het zelfs mogelijk is om een nieuwe kleur op de vloer aan te brengen.

Topcoaten

Bij het goed onderhouden van uw linoleum vloer wordt aangeraden de vloer één keer per jaar te topcoaten. Hierbij voorzien wij de vloer van een nieuwe laag. Uw vloer van linoleum wordt eerst ontvet en licht opgeschuurd, waarna er minimaal twee lagen polymeer op worden aangebracht. Dit mag u ervan verwachten:

  • Oppervlakkige vervuiling wordt verwijderd.
  • Lichte beschadigingen en krassen worden opgevuld met polymeer.
  • Uw vloer krijgt naar wens een zijdeglans of matte uitstraling.

Aanbevolen frequentie: 1 x per jaar

Het re-coaten van uw vloer gaat zo

Het kan voorkomen dat wij een re-coating aanraden. In dat geval is er vaak sprake van grotere beschadigingen, slijtage, hechtingsproblemen, randvergoring of een ontbrekende geschiedenis van uw vloer. Alle aanwezige polymeerlagen zullen dan worden verwijderd waarna er een nieuwe seallaag wordt aangebracht om de vloer te verdichten. Na het verdichten van de vloer, wordt deze naar wens voorzien van een zijdeglans of matte polymeer.

Aanbevolen frequentie: 1 x per 5 jaar

Reinigen en opwrijven

Het reinigen en opwrijven van een vloer van linoleum wordt uitgevoerd zodra de vloer vervuild is, maar nog voldoende ‘’body’’ heeft om de vloer te topcoaten. De vervuiling en het overtollige residu op de vloer wordt verwijderd waarna de toplaag wordt opgewreven zodat de vloer een egale uitstraling krijgt.

Aanbevolen frequentie: 1 à 2 x per jaar

Stofwissen, sprayen en opwrijven

Deze methode is bedoeld om het aanwezige polymeer te voeden. Door gebruik slijt een waslaag. De vloer blijft beter beschermd en behoudt langer de gewenste uitstraling als de frequentie van sprayen en opwrijven wordt gehandhaafd.

Aanbevolen frequentie: 3 à 4 x per jaar

 

Vraag onze hulp bij het onderhouden en reinigen van uw linoleum vloer

Wilt u meer weten over het reinigen of onderhouden van uw linoleum vloer? Wij helpen u graag verder! Heeft u specifieke vragen gericht op uw situatie, geen probleem! Floor Facility Services in Gouda is telefonisch te bereiken via 085-064 64 24 of stuur een e-mail naar info@floorfacility.nl. Meteen een offerte aanvragen kan ook. Wacht niet langer en vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

Anderen bekeken ook:

Onderhoud harde vloeren | Houten vloer reinigen | Gymzaalvloer onderhouden