Tapijtreiniging en onderhoud

Schoon en fris tapijt is hèt visitekaartje van elk bedrijf of instelling. Elk tapijt wordt langzamerhand vuil. En er gebeuren ook wel eens ongelukjes: thee-, koffie-, wijn- of inktvlekken zijn lastig te verwijderen. Wij hebben de juiste machines en methodes daarvoor.

Gespecialiseerd

Floor Facility Services is gespecialiseerd in het reinigen en onderhouden van ieder soort tapijt. Of het nu gaat om wol, katoen of synthetische stof. Dit geldt evenzeer voor losse kleden. Door regelmatig onderhoud wordt de levensduur van het tapijt aanzienlijk verlengd. Bij tapijtreiniging kunnen wij twee methoden toepassen: de koolzuurmethode of de sproei-extractiemethode. Dit zijn beide zeer veilige en effectieve manieren van reinigen.

Sproei-extractiemethode

Sproei-extractie bestaat uit het onder waterdruk losweken van vuil waarbij het water en de vuildeeltjes meteen worden opgezogen.

Koolzuurmethode

Bij de koolzuurmethode wordt het tapijt eerst met een klopborstelstofzuiger grondig gezogen. Daarna wordt er koolzuurhoudend water in het tapijt geneveld. Het koolzuur bruist het diep zittende vuil los waardoor dit eenvoudig opgenomen kan worden door een eenschijfsmachine met katoenen ‘pet’. Voordeel van koolzuur ten opzichte van zeep en andere schoonmaakmiddelen is dat er geen residu in het tapijt achterblijft. Dit voorkomt snelle her-vervuiling.

Uw tapijt is binnen twee uur droog. Daardoor kunnen wij tapijtreiniging ook overdag uitvoeren, het hoeft niet per se ‘s avonds. Na de reiniging ziet het tapijt of kleed er weer schoon en fris uit.

Bel ons!